ceturtdiena, 2012. gada 15. novembris

“Delfi komentētāja” pārlūkprogramma

Tor logo Tor izstrādātāji ir izlaiduši, izlutinājuši “Delfi komentētāju” tik tālu, ka tagad atliek vien lejuplādēt arhīvu, atarhivēt to un palaist “ļauno pārlūkprogrammu”.
Agrāk vajadzēja urbties konfigurācijas, uzstādījumu datnēs. Dažreiz vajadzēja uzstādīt arī papildu programmas (2005. gada Sargies vilka! un Aivja Anonimitāte internetā pokemonam! Arī 2005. gads).


Ilgu laiku nebiju pasekojis līdzi Tor izstrādes gaitai.
Es nezinu, cik ilgi jau pieejams tas Tor Browser Bundle, bet šim vairs nevajag nekādu smadzeni konfigurēšanā.
Palaižam ./start-tor-browser un vērojam kā Vidalia, kas ir Tor kontrolētājprogramma, ieslēdz Tor un iestartē Tor pārlūkprogrammu.
Klik, klik, bam un esi gatavs iepļekāt delfos vai nu tur, kur sagribēs, slēpdams savu identitāti un IP adresi aiz Tor.

Tor Browser Bundle

Tor pārlūkprogramā salikti pat pareizie paplašinājumi, kas uzlabo anonimitāti un identitātes slēpšanu. Pārlūkprogramā atslēgti spraudņi.
Nākamais līmenis varētu būt tikai “Delfi komentētāja” AI paša komentāra izgudrošana un automātiska iepļekāšana.
Vilkt Vidalia  Firefox

Bet tas nav viss. Tor ielaužas arī Android tālruņos ar savu Orbot, kas patiesībā izskatās kā diezgan pazaļš projekts, bet darbojas. Tagad Tor mezgli (nodes) ne tikai ir izkaisīti pa visu pasauli, bet arī fiziski kustās ar saviem Orbot Android tālruņos un Tails USB pirkstiņiem kabatās :)
Par pārējiem Tor projektiem vairāk Tor projektu majaslapā.


BTW. Pat, ja atslēdz Tor, tad Tor Browser var lietot kā drošu pārlūkprogrammu, vienīgi netiek slēpta IP adrese.
Mierinājums adminiem - teju 95% lietotāju neko nesaprata.

Mājiens: Ja atarhivē Tor Browser Bundle datnes vēl vienā, citā direktorijā, tad no tās var palaist vēl vienu (vienlaicīgi) Tor Browser ar citu IP un tādā garā ;)
55096709492717636122014874688548272341

3 komentāri:

  1. TOR nav adminu bieds, jo mūrī šo visu saknē var atslēgt. Un krievu bāliņi jau parādīja, ka ar šamējo nepaslēpsies. Ir iespēja tik un tā sazīmēt... Tikai vajag stipri gribēt un būt ļoi ļoti zinošam. bet nu delfi pievemšanai pietiks.

    AtbildētDzēst
  2. Ir parastu jūzeri vulgari ir neiespējami atrast, ja šams visu dara pēc priekšrakstiem. Pie dirsas var paņemt tikai exit nodes turētāju.

    AtbildētDzēst

Jūsu komentārs tiks nosūtīts mājas lapas administratoram, līdz apstiprināšanai tas var nebūt pieejams šī bloga publiskajā daļā.