pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

Latvijas CERT un Kāškina

Uzskatu, ka Latvijas CERT.lv būtu jāveido pilnīgi no jauna, paredzot daudz lielāku finansējumu, bet šajā struktūrā nedrīkst iekļaut bijušos Latnet, Sigmanet, LUMII, NIC un ar tām citu slepeno apakšuzņēmumu darbiniekus.
Nevar CERT "galva" nolaisties līdz trešās klases līmenim un iedomāties, ka pēkšņi mājaslapas, web lapas, portāli sāk runāt.

Parasti dažādas interneta vietnes gan uzreiz pasaka, kāds ir mazākais simbolu skaits parolē, bet, piemēram, lietotāja parole datora operētājsistēmā var būt arī tikai ar vienu burtu.
http://tinyurl.com/62txmlm

Aicinu likvidēt esošo struktūru, un veidot to no jauna!
Piesaistīt tai nopietnus un profesionālus banku un valsts iestāžu IT speciālistus, kuru profesionālais līmenis būtu augstāks nekā pašreizējo CERT darbinieku (ne)profesionālais līmenis.

Es uzskatu, ka CERT vadītājs nedrīkst apvienot savos spriedumos un pieņēmumos realitāti ar interneta vidi, tā, piemēram, CERT "galva" uzskata, ka mājaslapas, portāli spēj runāt:
Parasti dažādas interneta vietnes gan uzreiz pasaka, kāds ir mazākais simbolu skaits parolē, bet, piemēram, lietotāja parole datora operētājsistēmā var būt arī tikai ar vienu burtu. Tas ir par maz. Vajadzētu izvēlēties vismaz sešus simbolus.
http://tinyurl.com/62txmlm

CERT "galva" nav Rainis.
Man nav pienākums atšifrēt CERT "galvas" neskaidros izteikumus.
Matix.

Saistīts ieraksts: http://blackhalt.blogspot.com/2011/05/mazliet-par-parolem.html
http://blackhalt.blogspot.com/2011/04/cert-owned.html
55096709492717636121154309914307027047

1 komentārs:

  1. Tevis ieteiktā reorganizācija prasītu vairāk naudiņas (pieņēmums gan tikai).
    Taču īstenībā stāsts laikam gan ir par ko citu.
    Palasot viņu lapu ir skaidrs, ka organizācija slimo ar identitātes krīzi, vismaz mani nepārliecina, ka pats autors ir pārliecināts par to, ko viņiem jādara un kāpēc, protams, tas var būt cieši saistīts ar kompetences trūkumu, bet arī zināšanas bez motivācijas, bez vadības mērķiem... vienvārdsakot - bezcerīgi, likvidēt.
    kork

    AtbildētDzēst

Jūsu komentārs tiks nosūtīts mājas lapas administratoram, līdz apstiprināšanai tas var nebūt pieejams šī bloga publiskajā daļā.