pirmdiena, 2009. gada 21. septembris

Optiskais internets

Ar optiskā tīmekļa attīstību Latvija jau tuvāko gadu laikā varētu kļūt par valsti ar ātrāko interneta pieslēgumu Eiropā.

Tas ir pilnīgi reāli, Lattelecom ir uzsācis un pašlaik turpina Rīgas mikrorajonu dzīvokļu pieslēgšanu ātrgaitas nākotnes tīklam, kāds jau ir izbūvēts Zolitūdes, Ķengaraga un Purvciema daudzdzīvokļu namos.

Lattelecom līniju inženieri veic darbības, lai Lattelecom klienti varētu izmantot visas tās iespējas, ko sniedz optiskais kabelis.

Optiskais kabelis, salīdzinot ar savu vecāko brāli - vara vadu, ir krietni plānāks, tā diametrs ir tikai pāris milimetru. Kabeļa iekšpusē ir stikla šķiedra, kas pārvada gaismas viļņus. Pa šiem gaismas viļņiem plūst internets.

Optiskā kabeļa ievilkšana tehniski nedaudz atšķiras no parastā interneta ierīkošanas.

Gaismas vads ir krietni trauslāks par parasto, tādēļ meistari ar to rīkojas krietni piesardzīgāk. Vada pievilkšana no kāpņu telpas līdz datoram, televizoram, telefonam aizņem apmēram stundu.

optiskais internets ierīkošana, shēma

Kad tas ir izdarīts, sākas krietni ātrākā ātrgaitas interneta testēšana, līdz rezultāti patiešām uzrāda, ka dators ir pieslēgts pie nākotnes tīkla.

Tagad pa internetu var droši lejupielādēt filmas 2 līdz 3 minūšu laikā, apmainīties ar failiem, lietot smagākas aplikācijas, YouTube HD, Skype video u.c.. Var ar saviem kolēģiem skatīties videokonferences, lietojot augstas video izšķirtspējas.

Pašlaik, mājas interneta lietotājam ir pagrūti šādas jaudas internetu pilnībā noslogot, taču skatoties, cik ātri attīstās nākotnes tehnoloģijas, tas drīz kļūs par nepieciešamību un ikdienu.

Lattelecom sola, ka tuvāko 2 gadu laikā optiskais internets būs pieejams teju visiem rīdziniekiem, bet pēc 4 gadiem tīkls darbosies gandrīz visā Latvijā.

Optiskā interneta ātrumus un cenas sīkāk var skatīt Lattelecom mājaslapā:

optiskais internets

55096709492717636125924445723238708270

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Jūsu komentārs tiks nosūtīts mājas lapas administratoram, līdz apstiprināšanai tas var nebūt pieejams šī bloga publiskajā daļā.