svētdiena, 2006. gada 27. augusts

Lifts 13

Tātad ideja uz filmas sižetu pieder man. Uz Cube, tam citajam.
Tu nezini kādēļ un kā nokļuvi šaja šaurajā liftā. Liftam nav podziņu un stāvu numuriņu. Tas tikai traucas nezināmā virzienā.
Pēkšņi lifts apstājas un tajā iekāpj velviens cilvēks.
Tu viņu atpazīsti. Viņs ir tavs ienaidnieks. Viņš var būt īsts ienaidnieks, kas tev ko sliktu nodarījis. Viņš var būt arī iedomāts ienaidnieks, tāds, kuram tu vienreiz esi uzdirsis delfi.lv komentāros, bet patiesību tu jau nezināji.
Šis izrādās `delfi ienaidnieks`. Tu tā ierunājies, kas un kapēc? Kas šitas par liftu? Šis tik pat gudrs cik, tu. Pēc pāris stundām tu ierunājies par to delfi komentāra lietu. Vai tas patiešām tā ir un tā. Nē, tas tā neesot un lai liekot mietu.
Pēc šitā tūliņ lifts apstājās un atver durvis.
Abi mazliet bailīgi izkāpjat nezināmā šaurā telpā. Pretim durvis. Cita lifta durvis. Durvis atveras. Tur iekšā pārbijies cilvēks. Jūs abi divi iekapjat liftā pie tā trešā. Šis nomurmina, ka lifts kustēs tikai ar diviem cilvēkiem.
Kas tie par liftiem un kā tikt laukā no šīs ēkas?
Nezin.
Labi, tas `delfu ienaidnieks` ar mieru palikt ārpusē un pagaidīt citu liftu.
Tu iekāp liftā un lifta durvis momentā aizveras un tas sāk traukties nezinamā virzienā.
Otrs liftā esošais cilvēks, tas kurš bija pārbijies, sadrūmst un sāk nelabi lūrēt.
Tu atceries, ka tas ir tavs ienaidnieks. Ļoti liels ienaidnieks. Viņš tevi arī atceras, jo viņš tevi kādreiz apzaga.
Viņš pēkšņi nejēgā uzbrūk tev un mēģina tevi sist un žņaugt. Lifts ir šaurs un neparocīgs šādiem kautiņiem. Tā kā tu biji iepriekš iesprindzis un sagatavojies, tad kautiņā virsroku gūsti tu.
Lifts apstājās. Paveras durvis un tu iznesies ārā no lifta. Lifts zibenīgi aizver durvis un aiznesas. Pretim telpai atveras cita lifta durvis. Lifts ir tukšs. Tu iekap iekšā.

55096709492717636127422724361548188399

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Jūsu komentārs tiks nosūtīts mājas lapas administratoram, līdz apstiprināšanai tas var nebūt pieejams šī bloga publiskajā daļā.